Mléčné výrobky pro konzumenty se specifickými potřebami – Thi Phuong Thanh Tranová
Thi Phuong Thanh Tranová
Bachelor's thesis
Mléčné výrobky pro konzumenty se specifickými potřebami
Dairy products for people with specific needs
Abstract:
Stále více lidí se potýká s alergiemi a intolerancí některých složek potravin. Mléčné výrobky jsou skupinou, na kterou se nežádoucí reakce mohou objevit celkem často, a to především u citlivých jedinců. Nejběžnější intolerancí je intolerance laktózy. Především novorozenci trpí též alergiemi na mléčné bílkoviny a jejich strava pak musí být upravena. Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení …moreAbstract:
More and more people are struggling with allergies and intolerances to certain food components. Dairy products are a group to which adverse reactions can occur quite frequently, especially in sensitive individuals. The most common intolerance is lactose intolerance. Newborn babies in particular also suffer from milk protein allergies and their diets must then be modified. The main aim of this bachelor …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Iveta Klojdová, Ph.D.
- Reader: Markéta Berčíková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TRANOVÁ, Thi Phuong Thanh. \textit{Mléčné výrobky pro konzumenty se specifickými potřebami}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/de6k56/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Vedlejší potravinářské produkty jako surovina pro funkční pekařské výrobky
Barbora BÍLKOVÁ -
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Potravinové alergie u dětí předškolního věku ve městě Vsetín
Zuzana Korejčíková -
Alergie u dětí předškolního věku a její projevy při výchově a vzdělávání
Ludmila Hotařová -
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ -
Potravinové alergie a jejich vliv na spotřebitelské chování v České republice
Lucie Fučíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses de6k56 de6k56/2
26/4/2024