Juraj Pražienka

Diplomová práce

Tvorba účelové mapy a digitální model reliéfu v železničním tunelu

Creating Special Map and Digital Elevation Model of the Rail Tunnel
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tvorbou účelové mapy a digitálního modelu reliéfu v železničním tunelu. V práci se rozebírá postup od získání dat až po zpracování grafických výstupů. Pro získání údajů byla použita geodetická metoda. Zpracování grafických výstupů bylo vytvořeno v programu AutoCad Civil 3D 2011. Výsledky této práce mohou být použity pro údržbu nebo rekonstrukci železniční tratě v oblasti tunelu …více
Abstract:
This thesis deals with the formation of special purpose maps and digital elevation model railway tunnels. The paper discusses the process from data acquisition to processing graphical outputs. To obtain data was used geodetic methods. Of graphical output was created in AutoCAD Civil 3D 2011. Results of this work can be used for maintenance or upgrading of railway track in the tunnel.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2014
  • Vedoucí: Jaroslav Šíma
  • Oponent: Anna Seidlová

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava