Vliv genotypu a potravní restrikce na biochemické složení a antimikrobiální aktivitu uropygiálních sekretů slepic – Bc. Monika Horáková
Bc. Monika Horáková
Master's thesis
Vliv genotypu a potravní restrikce na biochemické složení a antimikrobiální aktivitu uropygiálních sekretů slepic
Role of genotype and feed restriction on biochemical composition and antimicrobial capacity of chicken preen gland secretions
Anotácia:
Uropygiální žláza je největší mazová žláza u ptáků. Její sekrety obsahují látky s antimikrobiálním a chemosignalizačním potenciálem zajišťující optimální stav opeření a olfaktorickou komunikaci mezi jedinci i druhy. Pro testování této obranné a chemosignalizační funkce uropygiální žlázy byly provedeny detailní analýzy chemického složení uropygiálních sekretů u kuřat genotypu Ross 308 a ISA Dual. Cíle …viacAbstract:
The preen gland is the largest sebaceous gland in birds. Its secretions contain substances with antimicrobial and chemosignalling potential most probably providing an optimal plumage condition and olfactory communication between and within species. To test these preen gland functions in commercially produced broiler chickens, the detailed analyses of chemical composition of the preen gland secretions …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Veronika Gvoždíková Javůrková, Ph.D.
- Oponent: Michaela Englmaierová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HORÁKOVÁ, Monika. \textit{Vliv genotypu a potravní restrikce na biochemické složení a antimikrobiální aktivitu uropygiálních sekretů slepic}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/dft2dv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Animal Science / Animal Science
Práce na příbuzné téma
-
Preparation of oxide catalysts for combustion of volatile organic compounds
Květa Kupková -
Bryophytes can recognize their neighbours through volatile organic compounds
Eliška VICHEROVÁ -
Fate of persistent organic pollutants in the atmosphere
Celine Degrendele -
Monitoring of volatile substances in the meat
Many Eath -
Vliv přítomnosti uropygiální žlázy na intenzitu a diverzitu mikroorganismů v ptačím opeření
Nikola Baierlová -
The Impact of the Sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides) Supplement in the Feed Ration on the Quality of Poultry Products
Akhir Pebriansyah
Názov
Vložil
Vložené
Práva