Komparace výsledků senzorické analýzy vína v závislosti na diferenciaci konzumentů – Kristýna Rozárka Jandásková
Kristýna Rozárka Jandásková
Bachelor's thesis
Komparace výsledků senzorické analýzy vína v závislosti na diferenciaci konzumentů
Comparison of Sensorial Wine Analysis Results depending on the Differentiation of Consumers
Anotácia:
Bakalářská práce měla za cíl pomocí praktického experimentu zjistit, zda a jaké jsou rozdíly mezi hodnoceními organoleptických vlastností vína, při rozdělení hodnotitelů do skupin podle daných kritérií. Druhým cílem práce bylo zjistit, zda se nechají tito hodnotitelé ve svém hodnocení ovlivnit nabídnutými neověřenými či nepřesnými informacemi, pokud nebudou vědět, že jsou tyto informace nepřesné.Abstract:
The main goal of this bachelor's dissertation is to find out, using a practical experiment, whether and what are the differences between the evaluations and the separation of the evaluators into groups according to the given criteria. The second goal is to determine whether these evaluators will adapt their evaluation by false or inaccurate information offered unless they know that this information …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/14833/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2017
- Vedúci: Ing. Jiří Zelený
- Oponent: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANDÁSKOVÁ, Kristýna Rozárka. \textit{Komparace výsledků senzorické analýzy vína v závislosti na diferenciaci konzumentů}. Online. Bakalárska práca. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/dgpekj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / odbor:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management (Study in Czech)
Práce na příbuzné téma
-
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Eliška Plecitá -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Organoleptické defekty vína způsobené plísněmi
Jakub Peško -
Hodnocení analytických a organoleptických vlastností vín z nových PIWI odrůd
Jan Mikulčík -
Hodnotenie vplyvu vybraných látok na organoleptické parametre vín
Dajana Barancová -
Influence of drying method on drying kinetics and organoleptic properties of selected Cambodian fresh water fish species
Anna Hubáčková -
Drying and quality characteristics of selected fruit in Zambia: The case of mumosomoso (Vangueriopsis lanciflora Hiern)
Kateřina Müllerová -
Quality evaluation of cold-pressed hemp seed oil of industrial hemp varieties (Cannabis sativa L.)
Rebeka Hadlová