Vladimír Zmrhal

Bachelor's thesis

Vliv výživy na mléčné složky u dojnic

Influence of nutrition on milk components in dairy cows
Abstract:
Jednotlivé složky mléka jsou rozdílně ovlivnitelné výživou. Mléčný tuk je nejvíce ovlivnitelnou složkou mléka. Na jeho obsah působí zejména struktura krmné dávky a množství vlákniny v krmné dávce, při jejíž fermentaci vzniká kyselina octová jako hlavní prekurzor mléčného tuku. Složení tuku lze také ovlivnit krmením tuky chráněnými vůči degradaci v bachoru a také lněným nebo řepkovým semenem, které …more
Abstract:
The individual components of milk are differently influenced by nutrition. Milk fat is the most impressionable component of milk. Its content is largely influenced by structure feeding ration and the amount of fibre in ration, acetic acid originates in which the fermentation as the main precursor of milk fat. Fat composition can be also influenced by feeding fats protected against degradation in the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 4. 2017

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses dh9h2x dh9h2x/2
6/4/2017
Folders
Files
Zerdaloglu, S.
6/4/2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.