MCT - tuky u zdravých a nemocných jedinců – Mgr. Markéta Kašparová
Mgr. Markéta Kašparová
Bachelor's thesis
MCT - tuky u zdravých a nemocných jedinců
MCT - fat in healthy and diseased individuals
Abstract:
Bakalářská práce „MCT tuky u zdravých a nemocných jedinců“ shrnuje základní poznatky o trávení, vstřebávání a metabolismu MCT tuků, a z toho vycházející možnosti využití MCT tuků ve sportovní výživě, při redukci tukových zásob a v neposlední řadě také v léčebné výživě. V praktické části jsou popsány dvě kazuistiky nedonošených novorozenců, jimž byly podávány přípravky enterální výživy obsahující MCT …moreAbstract:
The bachelor thesis „MCTs concerning healthy and ill individuals“ concludes basic knowledge about digestion, absorbtion and metabolism of MCTs. Based on this conclusion come out the possibilities of usage of MCTs in sports nutrition, in fat mass reduction and in clinical nutrition. In the practical part of this thesis, there are two cases of premature newborns who were given medicaments of enteral …moreKeywords
MCT tuky se středně dlouhým řetězcem MCT olej MCFA mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem MCT tuky v léčebné výživě MCT tuky ve sportovní výživě MCT tuky a redukce tukové hmoty Medium chain triglycerides MCT oil medium chain fatty acids MCTs in clinical nutrition MCTs in sports nutrition MCTs and body fat mass reduction
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2013
Identifier:
https://is.muni.cz/th/dou7t/
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2013
- Supervisor: MUDr. Anna Žáková, Ph.D.
- Reader: doc. MUDr. Miroslav Tomíška, CSc.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Vliv kombinace kyseliny kaprinové a kyseliny laurové s dusičnany na bachorovou fermentaci a produkci metanu in vitro
Pavla Krausová -
Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom v športovej výžive
Veronika Styková -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek -
Mastné kyseliny a jejich potenciál snižovat produkci metanu u přežvýkavců
Jana Kovářová -
Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie
Jolana Richterová -
Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom v športovej výžive
Veronika Styková