Escherichia coli jako alimentární patogen a příčina kažení potravin – Martina Smejkalová
Martina Smejkalová
Bachelor's thesis
Escherichia coli jako alimentární patogen a příčina kažení potravin
Escherichia coli as an alimentary pathogen and cause of food spoilage
Abstract:
Hlavní náplní bakalářské práce je charakterizovat bakterii Escherichia coli. Práce je zaměřena na obecnou charakteristiku této bakterie a rovněž i celého rodu Escherichia a také bakteriální buňky. Bakterie Escherichia coli je popsána z hlediska morfologie, biochemických vlastností, antigenních vlastností, epidemiologie, ale hlavním zaměřím byly jsou její patogenní vlastnosti, s nimiž souvisí také prevence …moreAbstract:
The main aim of the bachelor’s thesis is to characterize the bacterium Escherichia coli. The thesis focuses on the general characteristics of this bacterium and also the whole genus Escherichia and also the bacterial cell. The bacterium Escherichia coli is described in terms of morphology, biochemical properties, antigenic properties and epidemiology. However, the main focus was its pathogenic properties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Reader: Alena Saláková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SMEJKALOVÁ, Martina. \textit{Escherichia coli jako alimentární patogen a~příčina kažení potravin}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/dj48oe/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Molecular Biology and Biotechnology
Theses on a related topic
-
Listeria monocytogenes jako významný alimentární patogen
Eliška Králíková -
Staphylococcus aureus jako významný alimentární patogen
Lucie Nevtípilová -
Extraintestinální patogenní Escherichia coli: epidemické linie a rezistence k antimikrobiálním látkám
Magdaléna Šimčíková -
Virulenční faktory Escherichia coli
Iva Jaborníková -
Vliv plísní na výrobu a kažení potravin živočišného původu
Lukáš Rejman -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová