Escherichia coli jako alimentární patogen a příčina kažení potravin – Martina Smejkalová
Martina Smejkalová
Bakalářská práce
Escherichia coli jako alimentární patogen a příčina kažení potravin
Escherichia coli as an alimentary pathogen and cause of food spoilage
Anotace:
Hlavní náplní bakalářské práce je charakterizovat bakterii Escherichia coli. Práce je zaměřena na obecnou charakteristiku této bakterie a rovněž i celého rodu Escherichia a také bakteriální buňky. Bakterie Escherichia coli je popsána z hlediska morfologie, biochemických vlastností, antigenních vlastností, epidemiologie, ale hlavním zaměřím byly jsou její patogenní vlastnosti, s nimiž souvisí také prevence …víceAbstract:
The main aim of the bachelor’s thesis is to characterize the bacterium Escherichia coli. The thesis focuses on the general characteristics of this bacterium and also the whole genus Escherichia and also the bacterial cell. The bacterium Escherichia coli is described in terms of morphology, biochemical properties, antigenic properties and epidemiology. However, the main focus was its pathogenic properties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Alena Saláková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Molekulární biologie a biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Listeria monocytogenes jako významný alimentární patogen
Eliška Králíková -
Staphylococcus aureus jako významný alimentární patogen
Lucie Nevtípilová -
Extraintestinální patogenní Escherichia coli: epidemické linie a rezistence k antimikrobiálním látkám
Magdaléna Šimčíková -
Virulenční faktory Escherichia coli
Iva Jaborníková -
Vliv plísní na výrobu a kažení potravin živočišného původu
Lukáš Rejman -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová