Screening silic enkapsulovaných do jílových nanočástic pro inhibici klíčení brambor – Bc. Helena Dolečková
Bc. Helena Dolečková
Master's thesis
Screening silic enkapsulovaných do jílových nanočástic pro inhibici klíčení brambor
Screening of nanoclay encapsulated essential oils for inhibition of potato sprouting
Abstract:
V lidském jídelníčku představují brambory významný zdroj škrobu, vitamínu C a draslíku. Během skladování brambory procházejí určitými fázemi, ve kterých dochází k intenzivnímu buněčnému dýchání spouštějící tvorbu klíčků. Jednou z možností, jak klíčení omezit je aplikace silic a čistých látek z nich izolovaných. Silice jsou sekundární metabolity rostlin a v roli přírodních inhibitorů tedy nepoškozují …moreAbstract:
In the human diet, potatoes (Solanum tuberosum) are an important source of starch, vitamin C, and potassium. During storage, potatoes go through certain phases, in which there is intense cellular respiration triggering the formation of sprouts. A suitable option to reduce germination might be an application of essential oils and pure substances isolated from them. Essential oils are secondary metabolites …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 8. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Reader: Petr Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DOLEČKOVÁ, Helena. \textit{Screening silic enkapsulovaných do jílových nanočástic pro inhibici klíčení brambor}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/djwyos/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Porovnání majoritních složek v různých genotypech konopí (Cannabis sativa L.) a rostlin s podobným složením těkavých látek, za účelem výcviku služebních psů
Tereza Kubecová -
Využití enkapsulace a sorpce těkavých přírodních látek při skladování brambor
Pavla Koubíková -
Identifikace těkavých látek obsažených v růžích
Tereza Poláčková -
Studium profilu těkavých látek pomocí techniky SPME-GC-MS
Diana Ciencialová -
Proteomická analýza antimikrobiálních účinků terpenů pomocí MALDI-TOF
Linda Nezbedová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights