Studium vazby sacharidů lektinem BC2L-A pomocí výpočetních metod – Bc. Kateřina Beková
Bc. Kateřina Beková
Bachelor's thesis
Studium vazby sacharidů lektinem BC2L-A pomocí výpočetních metod
Study of saccharides binding to lectin BC2L-A via computational methods
Anotácia:
Klíčovou roli v mnoha biologických procesech hrají specifické interakce lektinů se sacharidy. Mohou se například účastnit kontroly glykosylace intracelulárních proteinů, adheze nebo aglutinace. Díky tomu jsou lektiny v současné době velmi atraktivním a žádaným vědeckým tématem a předpokládá se, že by mohly najít své využití i v medicíně. Mezi takové lektiny patří i mannosa-specifický lektin BC2L-A …viacAbstract:
Specific interactions between lectin and saccharides play crucial role in many biological processes, such as control of glycosylation of intracellular proteins, adhesion or aglutination. Therefore lectins are very atractive and desired scientific topic and it is assumed that lectin could be used in medicine. Such lectin is mannose-specific lectin BC2L-A from Burkholderia cenocepacia, gram-negative …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ola14/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2015
- Vedúci: Mgr. Lenka Malinovská, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Josef Houser, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Biochemistry / Chemoinformatics and Bioinformatics
Práce na příbuzné téma
-
Design of new bioactive molecules using deep generators and molecular docking
Michal Punčochář -
Molekulový docking interakcí signálních peptidů s částicí rozpoznávající signál (SRP)
Veronika Ferinová -
Molecular Modelling of Structure-Function Relationships in Enzymes
David Bednář -
Structure-functional analysis and molecular modeling of interactions of bacterial lectins and saccharides
Jan Adam