Růst střevních bakterií na oligosacharidech z lupiny – Bc. Tereza Kodešová
Bc. Tereza Kodešová
Diplomová práce
Růst střevních bakterií na oligosacharidech z lupiny
Growth of intestinal bacteria on lupine oligosaccharides
Anotace:
Díky nově vyšlechtěným „sladkým“ odrůdám lupiny, které neobsahují tolik antinutričních látek jako běžné odrůdy, ale zároveň obsahují vysoké procento bílkovin, se v současné době lupina začíná pěstovat a využívat k výživě hospodářských zvířat a lidí. Vzhledem k vysokému obsahu oligosacharidů rafinosové řady (RSO) by mohla lupina sloužit jako vhodný zdroj prebiotik. Hypotézou byl tedy předpoklad, že …víceAbstract:
Lupina become more popular now days, because there are new sweet varieties of lupin, which haven´t such high level of antinutrients and have similar content of protein compared to traditional variets. Thanks to high content of soybean oligosaccharides (SOS), can lupine be used as a source of prebiotics. The hypothesis was that lupine seeds contain SOS with prebiotic efect. The aim of the study was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KODEŠOVÁ, Tereza. \textit{Růst střevních bakterií na oligosacharidech z lupiny}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/dlabvu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Lupina jako zdroj prebiotických oligosacharidů
Tereza Kodešová -
Assessing the impact of lupin meals on the development of Fleckvieh bulls
Bolatito Omitoogun -
Charakteristika odrůdové skladby lupin pro pěstování v ČR
Ondřej VOKURKA -
Technologie pěstování lupin a sóji v podmínkách České republiky
Petr VŠETEČKA -
Porovnání vlivu lupiny bílé a lupiny úzkolisté v krmné směsi na užitkovost a zdravotní stav brojlerových králíků
Lenka PŘÍDOVÁ -
Posouzení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu
Kateřina Bůžková -
Lupina jako zdroj prebiotických oligosacharidů
Tereza Kodešová
Název
Vložil
Vloženo
Práva