Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea – Bc. Žaneta Žáková
Bc. Žaneta Žáková
Master's thesis
Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea
The effect of the insect meal addition on the leavened doughs properties
Abstract:
Hmyz je v dnešních dobách obecně považován za nutričně přínosný, především z důvodu vysokého obsahu bílkovin, tuků, vitamínu a minerálních látek, kterými disponuje. Dalším pozitivem je relativní nenáročnost chovu, údržba a nízká produkce skleníkových plynů, které zatěžují planetu. S ohledem na aktuální stav planety, mezilidské a sociální výkyvy v určitých oblastech, chudobu, nedostatek potravin a jiné …moreAbstract:
Nowadays, insects are generally considered nutritionally beneficial, mainly because of the high protein content, fats, vitamins and minerals found in them. Another positive is the relatively undemanding breeding, maintenance and low production of greenhouse gases that burden the planet. Considering the current state of the planet, interpersonal and social fluctuations in certain areas, poverty, lack …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 22. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Reader: Olga Leuner, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŽÁKOVÁ, Žaneta. \textit{Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/dlputj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Jakostní parametry majonéz s obsahem přídatných látek
Sabina Hartmanová -
Jakostní parametry olivového ochuceného oleje
Anna Cihlářová -
Vliv odrůdy a lokality na jakostní parametry ječmene určeného pro výrobu sladu
Daniela Brtníková -
Jakostní parametry masa kuřat z výkrmů s inovativními složkami krmiva
Hana Mikulíková -
Vlivy působící na vybrané jakostní parametry vepřového masa
Kateřina Kadlecová -
Vliv podmínek skladování na vybrané jakostní parametry nápojů rostlinného původu imitujících mléko
Gabriela Přívarová -
Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy
Veronika Božena Hendrychová -
Vliv teploty skladování na jakostní parametry révových vín
Lukáš Mudrych
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights