Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea – Bc. Žaneta Žáková
Bc. Žaneta Žáková
Diplomová práce
Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea
The effect of the insect meal addition on the leavened doughs properties
Anotace:
Hmyz je v dnešních dobách obecně považován za nutričně přínosný, především z důvodu vysokého obsahu bílkovin, tuků, vitamínu a minerálních látek, kterými disponuje. Dalším pozitivem je relativní nenáročnost chovu, údržba a nízká produkce skleníkových plynů, které zatěžují planetu. S ohledem na aktuální stav planety, mezilidské a sociální výkyvy v určitých oblastech, chudobu, nedostatek potravin a jiné …víceAbstract:
Nowadays, insects are generally considered nutritionally beneficial, mainly because of the high protein content, fats, vitamins and minerals found in them. Another positive is the relatively undemanding breeding, maintenance and low production of greenhouse gases that burden the planet. Considering the current state of the planet, interpersonal and social fluctuations in certain areas, poverty, lack …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Oponent: Olga Leuner, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽÁKOVÁ, Žaneta. \textit{Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/dlputj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní parametry majonéz s obsahem přídatných látek
Sabina Hartmanová -
Jakostní parametry olivového ochuceného oleje
Anna Cihlářová -
Vliv odrůdy a lokality na jakostní parametry ječmene určeného pro výrobu sladu
Daniela Brtníková -
Jakostní parametry masa kuřat z výkrmů s inovativními složkami krmiva
Hana Mikulíková -
Vlivy působící na vybrané jakostní parametry vepřového masa
Kateřina Kadlecová -
Vliv podmínek skladování na vybrané jakostní parametry nápojů rostlinného původu imitujících mléko
Gabriela Přívarová -
Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy
Veronika Božena Hendrychová -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová
Název
Vložil
Vloženo
Práva