Vliv konzumace sacharidů na vznik a rozvoj karcinomu – Michaela Kulíková
Michaela Kulíková
Bachelor's thesis
Vliv konzumace sacharidů na vznik a rozvoj karcinomu
The influence of saccharides consumption on the formation and expansion of cancer
Anotácia:
V poslední době se zvýšila konzumace sacharidů především jednoduchých cukrů. Zvýšila se také prevalence různých civilizačních onemocnění, jako jsou obezita, diabetes mellitus, kardiovaskulární onemocnění a také nádorová onemocnění. Vznik těchto nemocí je dán z malé části genetikou, ale především životním stylem. Bakalářská práce je zpracovaná formou rešerše a jejím cílem bylo zjistit souvislost mezi …viacAbstract:
Over the past years, the consumption of saccharides especially sugar rapidly growth. Also growth the prevalce of disease such as obesity, diabetes mellitus, cardiovascular disease and cancer. The genetics play a small role in the origin of this disease. The major role is affected by environment. This bachelor thesis reviews theoretical and empirical evidence to assess whether carbohydrates consumption …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Oponent: Kateřina Jochová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KULÍKOVÁ, Michaela. \textit{Vliv konzumace sacharidů na vznik a rozvoj karcinomu}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/dlvyfd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Sacharidy ve stravě dětí předškolního věku
Kamila Jiříčková -
Sacharidy v potravinách a jejich význam ve výživě člověka
Barbora Bačová -
Sacharidy ve výživě králíků
Iva Holešinská -
Jaké je optimum energie ze sacharidů?
Nadezhda Borzenko -
Sacharidy ve výživě člověka
Pavla Gazdíková -
Uhlíkové mikroelektrody modifikované slitinou mědi a niklu ke stanovení glukosy
Kateřina KRČOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Složky
Soubory
Mach, J.
24. 4. 2022
Mach, J.
24. 4. 2022