Ing. Bc. et Bc. Lukáš Snopek

Doctoral thesis

Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování

Changes of Bioactive Compounds and Sensorially Significant Substances Present in Grape Wines during their Storage
Abstract:
Víno patří k nejčastěji konzumovaným alkoholickým nápojům po celém světě, a to kvůli jeho organoleptickým vlastnostem, vzhledem k přítomnosti aromatických a chuťových látek, alkoholu, cukrům a kyselinám, minerálním látkám, které společně tvoří buketní základ vína. Důležitým faktorem je i zdravotní působení, zejména kvůli přítomnosti mnoha bioaktivních sloučenin ve víně, jakými jsou antioxidanty. Jedná …more
Abstract:
Wine is one of the most frequently consumed alcoholic beverages worldwide due to its organoleptic qualities, such as aroma and taste, and also due to the alcohol, sugars and acids, and minerals presence that together form the bouquet of wine. Positive health effects are also an important factor, mainly due to the presence of many bioactive compounds in wine, such as antioxidants. These are mainly polyphenolic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 8. 2019

Thesis defence

  • Date of defence: 8. 10. 2019
  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Snopek, Lukáš. Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování. Zlín, 2019. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Doctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology