Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování – Ing. Bc. et Bc. Lukáš Snopek
Ing. Bc. et Bc. Lukáš Snopek
Doctoral thesis
Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování
Changes of Bioactive Compounds and Sensorially Significant Substances Present in Grape Wines during their Storage
Abstract:
Víno patří k nejčastěji konzumovaným alkoholickým nápojům po celém světě, a to kvůli jeho organoleptickým vlastnostem, vzhledem k přítomnosti aromatických a chuťových látek, alkoholu, cukrům a kyselinám, minerálním látkám, které společně tvoří buketní základ vína. Důležitým faktorem je i zdravotní působení, zejména kvůli přítomnosti mnoha bioaktivních sloučenin ve víně, jakými jsou antioxidanty. Jedná …moreAbstract:
Wine is one of the most frequently consumed alcoholic beverages worldwide due to its organoleptic qualities, such as aroma and taste, and also due to the alcohol, sugars and acids, and minerals presence that together form the bouquet of wine. Positive health effects are also an important factor, mainly due to the presence of many bioactive compounds in wine, such as antioxidants. These are mainly polyphenolic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 8. 2019
Thesis defence
- Date of defence: 8. 10. 2019
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SNOPEK, Lukáš. \textit{Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/dmcuyf/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Snopek, Lukáš. Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování. Zlín, 2019. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Stanovení kofeinu a senzoricky aktivních sloučenin ve výběrové kávě
Vojtěch FORMÁNEK -
Senzoricky a biologicky aktivní sirné sloučeniny cibule kuchyňské (\kur{Allium cepa} L.)
Iveta ŠTEFANOVÁ -
Senzoricky aktivní sloučeniny houževnatce jedlého
Iveta ŠTEFANOVÁ -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová