Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování – Ing. Bc. et Bc. Lukáš Snopek
Ing. Bc. et Bc. Lukáš Snopek
Disertační práce
Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování
Changes of Bioactive Compounds and Sensorially Significant Substances Present in Grape Wines during their Storage
Anotace:
Víno patří k nejčastěji konzumovaným alkoholickým nápojům po celém světě, a to kvůli jeho organoleptickým vlastnostem, vzhledem k přítomnosti aromatických a chuťových látek, alkoholu, cukrům a kyselinám, minerálním látkám, které společně tvoří buketní základ vína. Důležitým faktorem je i zdravotní působení, zejména kvůli přítomnosti mnoha bioaktivních sloučenin ve víně, jakými jsou antioxidanty. Jedná …víceAbstract:
Wine is one of the most frequently consumed alcoholic beverages worldwide due to its organoleptic qualities, such as aroma and taste, and also due to the alcohol, sugars and acids, and minerals presence that together form the bouquet of wine. Positive health effects are also an important factor, mainly due to the presence of many bioactive compounds in wine, such as antioxidants. These are mainly polyphenolic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 8. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 10. 2019
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Snopek, Lukáš. Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování. Zlín, 2019. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení kofeinu a senzoricky aktivních sloučenin ve výběrové kávě
Vojtěch FORMÁNEK -
Senzoricky a biologicky aktivní sirné sloučeniny cibule kuchyňské (\kur{Allium cepa} L.)
Iveta ŠTEFANOVÁ -
Senzoricky aktivní sloučeniny houževnatce jedlého
Iveta ŠTEFANOVÁ -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová