Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství – Bc. Adéla Antošová
Bc. Adéla Antošová
Master's thesis
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Content of biologically active substances in cereals from the production of conventional and organic farming
Abstract:
Oves se vrací do jídelníčku pro své dobré nutriční vlastnosti. Ovesné zrno obsahuje velké množství tuku (5,70 g/100 g sušiny zrna) a bílkovin (12,6 g/100 g sušiny zrna), naopak obsahuje menší množství škrobu (40,1 g/100 g sušiny zrna) oproti jiným obilovinám. Pšenice, jejíž spotřeba je podstatně vyšší, obsahuje 11,7 g bílkovin, 2,20 g tuku a 59,2 g škrobu ve 100 g sušiny zrna. Oves má vysoký obsah …moreAbstract:
Oats are featuring more heavily in our diets again thanks to their good nutritional properties. Oat grains contain a large amount of fat (5.70 g/100 g dry grain) and protein (12.6 g/100 g dry grain), and contrastingly a smaller amount of starch (40.1 g/100 g dry grain) compared to other cereals. Wheat, which is consumed to a significantly larger degree, contains 11.7 g of protein per 100 g dry matter …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Luboš Paznocht, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ANTOŠOVÁ, Adéla. \textit{Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/dmlwww/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová -
Antioxidanty ve výživě lidí
Romana Nemcová -
Antioxidanty ve víně a jejich možné obsahové ovlivnění
Kateřina Mikešová -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights