Metody ovlivnění vnímání kančího pachu ve vepřovém masa – Šárka Papírníková
Šárka Papírníková
Bakalářská práce
Metody ovlivnění vnímání kančího pachu ve vepřovém masa
The strategy for masking boar taint in pork meat
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o problematice kančího pachu ve vepřovém mase a to konkrétně o jeho maskování různými strategiemi. Kančí pach je nežádoucí zápach vyskytující se u nekastrovaných kanců, který způsobují látky skatol, androstenon a indol. Z tohoto důvodu je ve většině zemí prvních týdnech života selat zavedená chirurgická kastrace bez jakékoli anestezie. Právě otázka bolestivosti kastrace …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the issue of boar smell in pork, specifically its masking by various strategies. Boar odor is an undesirable odor found in uncastrated boars caused by skatol, androstenone and indole. For this reason, in most countries, surgical castration without any anesthesia is established in the first weeks of piglet life. It is the question of the pain of castration and the related …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PAPÍRNÍKOVÁ, Šárka. \textit{Metody ovlivnění vnímání kančího pachu ve vepřovém masa}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/dmqybd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Veřejná správa v zemědělství a krajině / Veřejná správa v zemědělství a krajině
Práce na příbuzné téma
-
Exprese genů ovlivňující kančí pach ve vztahu ke kastraci
Anna Schmidtová -
Vliv zkrmování slunečnice topinamburu na hladinu kančího pachu v tukové tkáni kanců
Vladimír Janovský -
Eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců.
Klára Rusiňáková -
Možnosti eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců
Marta Kestlerová -
Výskyt kančího pachu ve vepřovém mase
Adam Sochor -
Maskování kančího pachu
Kristýna Vondrková -
Vliv krmných aditiv na hladinu skatolu a indolu u vykrmovaných kanečků
Eliška Císařová -
Zastoupení androstenonu, skatolu a indolu u vybraných genotypů prasat
Petra Vaníčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva