Sledování vlivu aplikace hlívy ústřičné Pleurotus ostreatus na vybrané vlastnosti masných výrobků – Bc. Jana Mrázková
Bc. Jana Mrázková
Diplomová práce
Sledování vlivu aplikace hlívy ústřičné Pleurotus ostreatus na vybrané vlastnosti masných výrobků
Monitoring the Impact of the Application Oyster Mushroom Pleurotus Ostreatus on Selected Properities of Meat Products
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá možným využitím hlívy ústřičné jako přídavku do masných výrobků. Vyhodnocuje vliv jejího přidání na kvalitu a vybrané technologické vlastnosti mělněných drůbežích masných výrobků. Spolu s procentuálním podílem hlívy ústřičné, která byla dávkována v množství od 0,2 hm. % až po 1,0 hm. %, byl dávkován také trifosforečnan sodný, a to od jeho nulového obsahu až po 0,4 hm …víceAbstract:
This thesis deals with the possible use of oyster mushroom as an additive to meat products. Evaluating the effect of adding to the quality and technology properties poultry meat products. Together with the percentage of the oyster mushroom, which has been dosed in amount from 0,2 wt. % to 1,0 wt. % also was fed sodium tripolyphosphate from its content of zero to 0,4 wt. %. This combination would create …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Zveřejnit od: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MRÁZKOVÁ, Jana. \textit{Sledování vlivu aplikace hlívy ústřičné Pleurotus ostreatus na vybrané vlastnosti masných výrobků}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/dmvk7x/.
Jak správně citovat práci
Mrázková, Jana. Sledování vlivu aplikace hlívy ústřičné Pleurotus ostreatus na vybrané vlastnosti masných výrobků. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Přírodní protizánětlivé látky a glukanové částice jako jejich nosiče - využití na ex vivo a in vivo modelech
Dominik Rotrekl -
Příjem selenu a zinku hlívou ústřičnou (Pleurotus ostreatus) kultivovanou na různých substrátech s cílem využití plodnic hub jako doplňků stravy
Anna Panina -
Vztah mikroorganismů v substrátu k myceliu hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a konkurenční houbě Trichoderma pleurotum
Lenka Zadrobilová -
Oyster mushroom Pleurotus ostreatus as the source of medicinal polysaccharides
Ekaterina Baeva -
Vliv podmínek prostředí na vztah kultury hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus), Trichoderma pleuroti a mikrobiota v substrátu
Lucie Wiesnerová -
Vztah hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a klanolístky obecné (Schizophyllum commune) během kolonizace substrátů jabloňové a slivoňové štěpky
Daniel Adamčík -
Ošetření substrátu pro pěstování hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) vybranými bakteriemi
Eva Balíková -
Izolace a analýza polysacharidů z plodnic perspektivních kmenů hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus)
Ekaterina Lavrova