Klára Fialová

Bachelor's thesis

Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků

Effect of phenolic compounds in potatoes on oxidative stability of frying medium in the preparation of French fries
Abstract:
Lilek brambor je hlíznatá rostlina, která je zemědělsky velmi významná. Bramborové hlízy jsou výborným zdrojem energie. Obsahují množství zdravých složek, jako je vitamin C, provitamin A, fenolové sloučeniny, železo, vlákninu a další bioaktivní látky. Na jejich složení však může mít vliv řada faktorů, včetně genotypu, podmínek prostředí, vaření a zpracování. Fialové odrůdy brambor mají vyšší obsah …more
Abstract:
Potato (Solanum tuberosum L.) is a tuberous plant that is very important for agriculture. Potato tubers are an excellent source of energy. They contain a number of healthy ingredients such as vitamin C, provitamin A, phenolic compounds, iron, fiber and other bioactive substances. However, their composition can be affected by a number of factors, including genotype, environmental conditions, cooking …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
  • Reader: Diana Chrpová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses dnv1jj dnv1jj/2
4/5/2021
Folders
Files
Mach, J.
5/5/2021
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.