Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků – Klára Fialová
Klára Fialová
Bachelor's thesis
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Effect of phenolic compounds in potatoes on oxidative stability of frying medium in the preparation of French fries
Abstract:
Lilek brambor je hlíznatá rostlina, která je zemědělsky velmi významná. Bramborové hlízy jsou výborným zdrojem energie. Obsahují množství zdravých složek, jako je vitamin C, provitamin A, fenolové sloučeniny, železo, vlákninu a další bioaktivní látky. Na jejich složení však může mít vliv řada faktorů, včetně genotypu, podmínek prostředí, vaření a zpracování. Fialové odrůdy brambor mají vyšší obsah …moreAbstract:
Potato (Solanum tuberosum L.) is a tuberous plant that is very important for agriculture. Potato tubers are an excellent source of energy. They contain a number of healthy ingredients such as vitamin C, provitamin A, phenolic compounds, iron, fiber and other bioactive substances. However, their composition can be affected by a number of factors, including genotype, environmental conditions, cooking …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Diana Chrpová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FIALOVÁ, Klára. \textit{Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/dnv1jj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vplyv stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vínnej
Katarína Čaklošová -
Sledování obsahu 3-MCPD esterů a glycidyl esterů v rostlinných tucích a olejích určené pro pečení a smažení
Hana Pírová -
Plynné polutanty uvolňující se při smažení potravin v olejích a jejich dopad na lidské zdraví
Ivana Tětková -
A review of oil point identification and experimental determination of oil content of selected oilseeds
Achyuth Hanumanthappa meti -
Oil industry: Assessment of Kazakhstan’s position in international oil trade
Viktoriya Shaldina -
The Russian Oil and Gas companies under sanctions and the oil price collapse
Timur Aitbaev -
The Impact of Oil Prices on GCC Stock Markets
Jasimullah Rehman Ullah -
Oil rents dependence, oil prices and exchange rates: evidence from daily data
Roman Budkov
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights