Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků – Klára Fialová
Klára Fialová
Bakalářská práce
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Effect of phenolic compounds in potatoes on oxidative stability of frying medium in the preparation of French fries
Anotace:
Lilek brambor je hlíznatá rostlina, která je zemědělsky velmi významná. Bramborové hlízy jsou výborným zdrojem energie. Obsahují množství zdravých složek, jako je vitamin C, provitamin A, fenolové sloučeniny, železo, vlákninu a další bioaktivní látky. Na jejich složení však může mít vliv řada faktorů, včetně genotypu, podmínek prostředí, vaření a zpracování. Fialové odrůdy brambor mají vyšší obsah …víceAbstract:
Potato (Solanum tuberosum L.) is a tuberous plant that is very important for agriculture. Potato tubers are an excellent source of energy. They contain a number of healthy ingredients such as vitamin C, provitamin A, phenolic compounds, iron, fiber and other bioactive substances. However, their composition can be affected by a number of factors, including genotype, environmental conditions, cooking …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Diana Chrpová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FIALOVÁ, Klára. \textit{Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/dnv1jj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vplyv stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vínnej
Katarína Čaklošová -
Sledování obsahu 3-MCPD esterů a glycidyl esterů v rostlinných tucích a olejích určené pro pečení a smažení
Hana Pírová -
Plynné polutanty uvolňující se při smažení potravin v olejích a jejich dopad na lidské zdraví
Ivana Tětková -
Oil industry: Assessment of Kazakhstan’s position in international oil trade
Viktoriya Shaldina -
A review of oil point identification and experimental determination of oil content of selected oilseeds
Achyuth Hanumanthappa meti -
The Russian Oil and Gas companies under sanctions and the oil price collapse
Timur Aitbaev -
The Impact of Oil Prices on GCC Stock Markets
Jasimullah Rehman Ullah -
Impact of crude oil price on macroeconomic indicators in major oil producing countries
Eva Tůmová
Název
Vložil
Vloženo
Práva