Uplatnění čokolády v potravinářských výrobách – Simona Kahlichová
Simona Kahlichová
Bachelor's thesis
Uplatnění čokolády v potravinářských výrobách
Application of chocolate in food production
Abstract:
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena na historii a druhy čokolády, pěstování kakaovníků a zpracování kakaových bobů. Je zde popsána především samotná výroba čokolády zahrnující jednotlivé výrobní kroky od míchání, válcování, konšování a temperování čokoládové hmoty, až po samotné formování, chlazení a balení. Práce obsahuje i využití čokolády v pekárenských výrobcích …moreAbstract:
The bachelor thesis consists of two parts. The theoretical part focuses on the history and types of chocolate, growing cocoa trees and processing cocoa beans. Thesis also deals with the production of chocolate including the individual process steps from mixing, refining, conching and tempering of the chocolate mass to the forming, cooling and packaging.The work also includes the use of chocolate in …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Mariia Kaliuzhnaia