Simona Kahlichová

Bachelor's thesis

Uplatnění čokolády v potravinářských výrobách

Application of chocolate in food production
Abstract:
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena na historii a druhy čokolády, pěstování kakaovníků a zpracování kakaových bobů. Je zde popsána především samotná výroba čokolády zahrnující jednotlivé výrobní kroky od míchání, válcování, konšování a temperování čokoládové hmoty, až po samotné formování, chlazení a balení. Práce obsahuje i využití čokolády v pekárenských výrobcích …more
Abstract:
The bachelor thesis consists of two parts. The theoretical part focuses on the history and types of chocolate, growing cocoa trees and processing cocoa beans. Thesis also deals with the production of chocolate including the individual process steps from mixing, refining, conching and tempering of the chocolate mass to the forming, cooling and packaging.The work also includes the use of chocolate in …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic