Uplatnění čokolády v potravinářských výrobách – Simona Kahlichová
Simona Kahlichová
Bakalářská práce
Uplatnění čokolády v potravinářských výrobách
Application of chocolate in food production
Anotace:
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena na historii a druhy čokolády, pěstování kakaovníků a zpracování kakaových bobů. Je zde popsána především samotná výroba čokolády zahrnující jednotlivé výrobní kroky od míchání, válcování, konšování a temperování čokoládové hmoty, až po samotné formování, chlazení a balení. Práce obsahuje i využití čokolády v pekárenských výrobcích …víceAbstract:
The bachelor thesis consists of two parts. The theoretical part focuses on the history and types of chocolate, growing cocoa trees and processing cocoa beans. Thesis also deals with the production of chocolate including the individual process steps from mixing, refining, conching and tempering of the chocolate mass to the forming, cooling and packaging.The work also includes the use of chocolate in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Mariia Kaliuzhnaia -
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Mariia Kaliuzhnaia