Simona Kahlichová

Bakalářská práce

Uplatnění čokolády v potravinářských výrobách

Application of chocolate in food production
Anotace:
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena na historii a druhy čokolády, pěstování kakaovníků a zpracování kakaových bobů. Je zde popsána především samotná výroba čokolády zahrnující jednotlivé výrobní kroky od míchání, válcování, konšování a temperování čokoládové hmoty, až po samotné formování, chlazení a balení. Práce obsahuje i využití čokolády v pekárenských výrobcích …více
Abstract:
The bachelor thesis consists of two parts. The theoretical part focuses on the history and types of chocolate, growing cocoa trees and processing cocoa beans. Thesis also deals with the production of chocolate including the individual process steps from mixing, refining, conching and tempering of the chocolate mass to the forming, cooling and packaging.The work also includes the use of chocolate in …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma