Využití moderních analytických technik pro analýzu mykotoxinů v obilovinách – Petr Listík
Petr Listík
Bakalářská práce
Využití moderních analytických technik pro analýzu mykotoxinů v obilovinách
Modern analytical techniques in analysis of mycotoxins in cereals
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením mykotoxinů v obilovinách. Teoretická část zahrnuje charakterizaci jednotlivých mikromycet a jejich sekundárních toxických metabolitů, tzn. mykotoxinů. Práce je zaměřena na tři nejčastěji se vyskytující plísně rodů Aspergillus, Penicillium a Fusarium. Následně jsou popisovány vybrané mykotoxiny. Experimentální část práce je věnována izolaci trichothecenových …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the determination of mycotoxins in cereals. The theoretical part includes characterization of individual micromycetes and their secondary toxic metabolites, i.e. mycotoxins. The work is focused on the three most common fungi of the genera Aspergillus, Penicillium and Fusarium. Subsequently, selected mycotoxins are described. The experimental part of the work is devoted …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 7. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Listík, Petr. Využití moderních analytických technik pro analýzu mykotoxinů v obilovinách. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.