Léčivé účinky jakonu &-lt;i&-gt;(Smallanthus sonchifolius)&-lt;/i&-gt; – Thomas Brenner
Thomas Brenner
Bakalářská práce
Léčivé účinky jakonu &-lt;i&-gt;(Smallanthus sonchifolius)&-lt;/i&-gt;
Healing effects of yacon (Smallanthus sonchifolius)
Anotace:
Jakon (Smallanthus sonchifolius (Poepp. & Endl.) H. Robinson), patřící do čeledi Asteraceae, je kořenová plodina pocházející z oblasti And, která byla do nedávna známá pouze místním farmářům z Bolívie, Peru a Ekvádoru. Zájem o jakon stoupl po objevu jeho prebiotických a dalších léčivých účinků. Za poslední dvě desetiletí bylo objeveno v hlízách a listech jakonu mnoho zdraví prospěšných látek, jako …víceAbstract:
Yacon (Smallanthus sonchifolius (Poepp. & Endl.) H. Robinson) of Asteraceae family is Andean root crop which become known to western world in last years for the numerous healing effects due to its prebiotic and antioxidant compounds. Through last two decades were discovered many beneficial attributes of fructooligosaccharides and antioxidants extracted from yacon leaves and roots. This thesis was aimed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Dr. Ing. Eloy Fernández Cusimamani
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BRENNER, Thomas. \textit{Léčivé účinky jakonu \&{}-lt;i\&{}-gt;(Smallanthus sonchifolius)\&{}-lt;/i\&{}-gt;}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/dpqssj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělství tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Pohled na vybrané civilizační choroby v naší společnosti
Martina Malíková -
Metabolomika civilizačních chorob
Adéla Böhmová -
Jakon - možný zdroj antioxidantů
Kateřina Buřilová -
Jakon - zdroj pozitivně působících látek ve stravě
Lenka Vomočilová -
Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius)
Kristina Heřmanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva