Vliv rozdílného příjmu vlákniny na antropometrické parametry člověka – Bc. Jana Bartoníková
Bc. Jana Bartoníková
Diplomová práce
Vliv rozdílného příjmu vlákniny na antropometrické parametry člověka
The influence of different fiber intake on human anthropometric parameters
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení vztahu příjmu vlákniny a antropometrických parametrů člověka (zejména procenta tělesného tuku a obsahu viscerálního tuku) v populaci dospělých osob ve věku 18-70 let. Sledovaný soubor obsahoval 114 osob, z toho bylo 63 žen a 51 mužů. Základní metody použité v rámci této studie byly: antropometrické měření s využitím metody bioelektrické impedance (InBody 230 …víceAbstract:
The thesis is focused on the evaluation of the relationship between intake of dietary fiber and human anthropometric parameters (especially percent body fat and visceral fat content) in a population of adults aged 18-70 years. The investigated sample consisted of 114 persons, of whom 63 were women and 51 men. The basic method used in this study were: anthropometric measurements using bioelectrical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/swafi/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2014
- Vedoucí: Mgr. Martin Forejt, Ph.D.
- Oponent: doc. MUDr. Jindřich Fiala, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista
Práce na příbuzné téma
-
Semilongitudinální studie složení lidského těla se zaměřením na tukovou složku u dětí předškolního až mladšího školního věku
Katarína Lamparská -
Změna složení těla po vytrvalostním běhu
Michal Hanák -
Analýza změn ve složení těla u skupiny cvičících mužů ve věku 25-35 let během intervenčního programu pomocí přístroje InBody 230
David STRNAD -
Způsoby analýzy složení lidského těla
Veronika Krátká -
Association of proteomic markers with body composition
Pavel Hruška -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL -
Vláknina ve výživě králíků
Ondřej Krunt -
Vláknina a její konzumace na nemocničním lůžku
Ivana KŘÍŽKOVÁ