Vliv mykotoxinů na zdravotní bezpečnost píce a následnou kontaminaci živočišných produktů – Natálie Bartoňková
Natálie Bartoňková
Bakalářská práce
Vliv mykotoxinů na zdravotní bezpečnost píce a následnou kontaminaci živočišných produktů
The influence of mycotoxins on the health safety of fodder and on the following contamination of animal products
Anotace:
Tato bakalářská práce je literární rešerší na téma "Vliv mykotoxinů na zdravotní bezpečnost píce a následnou kontaminaci živočišných produktů". První část je zaměřena na charakteristiku vláknitých mikroskopických hub a jejich významné zástupce. Mezi významné zástupce patří rody Mucor, Rhizopus, Penicillium, Aspergillus, Cladosporium, Fusarium a Alternaria. Další část popisuje sekundární metabolity …víceAbstract:
This bachelor thesis is a literary research on the topic of "The influence of mycotoxins on the health safety of fodder and on the following contamination of animal products". The first part focuses on the characteristic of microscopic fibrous fungi and their significant representatives. Among significant representatives belong genuses Mucor, Rhizopus, Penicillium, Aspergillus, Cladosporium, Fusarium …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BARTOŇKOVÁ, Natálie. \textit{Vliv mykotoxinů na zdravotní bezpečnost píce a následnou kontaminaci živočišných produktů}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/dq9h3t/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Mykotoxiny v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Karolína Cháberová -
Mykotoxiny v bezlepkových potravinách z českého trhu
Kateřina Bursová -
Nefrotoxické mykotoxiny ve farmaceuticky významných rostlinách
Karolína Brandová -
Nově se vyskytující mykotoxiny v potravinách a herbálních doplňcích stravy
Kristýna Hronová -
Free and modified forms of mycotoxins in food, possibilities of their analysis and minimization strategies
Nela Průšová -
Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny
Dominika Siudová -
Mykotoxiny ve víně.
Nikola Osičková
Název
Vložil
Vloženo
Práva