Bc. Tereza MIŠTOVÁ

Master's thesis

Studium mechanismu vzniku isochromanonového skeletu při reakci adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumhalogenidy

Study of the mechanism of the formation of Isochromanon skeleton during the reaction of adamantane-1-karbonylchloride with benzyl magnesium halides.
Abstract:
Mnoho přírodních i syntetických látek s významnými biologickými účinky patří mezi deriváty isochromanonu, avšak pro přípravu těchto derivátů existuje jen malé množství popsaných obecných reakcí. Tato práce se zabývá studiem mechanismu reakce adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumchloridem. Při této reakci vzniká mezi jinými látkami i malé množství 3-(1-adamantyl)-3-benzylisochroman-1-onu a …more
Abstract:
Many natural and synthetic compounds displaing important biological activity are derived from isochromanone scafold. Unfortunately, only few methods for isochromanone derivatives synthesis are described in literature. This work is aimed at study of reaction mechanism of adamantane-1-carbonyl chloride with benzyl magnesium chloride. From that reaction mixture i. a. small amount of 3-(1-adamantyl)-3 …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2011
Identifier: 22227

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Robert Vícha, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MIŠTOVÁ, Tereza. Studium mechanismu vzniku isochromanonového skeletu při reakci adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumhalogenidy. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 09. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.