Bc. Tereza MIŠTOVÁ

Master's thesis

Studium mechanismu vzniku isochromanonového skeletu při reakci adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumhalogenidy

Study of the mechanism of the formation of Isochromanon skeleton during the reaction of adamantane-1-karbonylchloride with benzyl magnesium halides.
Anotácia:
Mnoho přírodních i syntetických látek s významnými biologickými účinky patří mezi deriváty isochromanonu, avšak pro přípravu těchto derivátů existuje jen malé množství popsaných obecných reakcí. Tato práce se zabývá studiem mechanismu reakce adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumchloridem. Při této reakci vzniká mezi jinými látkami i malé množství 3-(1-adamantyl)-3-benzylisochroman-1-onu a …viac
Abstract:
Many natural and synthetic compounds displaing important biological activity are derived from isochromanone scafold. Unfortunately, only few methods for isochromanone derivatives synthesis are described in literature. This work is aimed at study of reaction mechanism of adamantane-1-carbonyl chloride with benzyl magnesium chloride. From that reaction mixture i. a. small amount of 3-(1-adamantyl)-3 …viac
 

Kľúčové slová

Mechanismus adamantan isochromanon
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2011
Identifikátor: 22227

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MIŠTOVÁ, Tereza. Studium mechanismu vzniku isochromanonového skeletu při reakci adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumhalogenidy. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 09. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.