Andrea Krejsová
Bachelor's thesis
Výroba tofu a jeho nutriční aspekty
Production of tofu and its nutritional aspects
Abstract:
Bakalářská práce na téma „Výroba tofu a jeho nutriční aspekty“ se věnuje sóje luštinaté, její historii, chemickému složení semen a pěstování ve světě, ale i v České republice. Součástí je též morfologický popis rostliny. Sója, jakožto plodina, která obsahuje řadu biologicky aktivních látek má velice příznivé účinky na zdraví člověka. Sója obsahuje také antinutriční látky, které jsou nežádoucí. Většina …moreAbstract:
The bachelor thesis on the topic „Production of tofu and its nutritional aspects“ aims to legume soybean, its history, the chemical composition of seeds and cultivation around the world and also in the Czech Republic. A morphological description of the plant is also included. Soy, as a crop that contains a number of biologically active substances has very beneficial effects on human health. Soya also …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Reader: Magdalena Krejčíková, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Antinutriční látky v potravinách
Denisa Němcová -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Stanovení nutričních hodnot vybraných dřevin pro okusovače v zoologických zahradách v ČR s ohledem na obsah antinutričních látek
Martina Maličká -
Bílkoviny ve výživě sportovců
Klára Trunečková -
Bílkoviny a další dusíkaté látky ve výživě zvířat
Michaela Třebenská