Listová zelenina jako zdroj výživově významných fenolických látek – Daniela TRÖSTLOVÁ
Daniela TRÖSTLOVÁ
Diplomová práce
Listová zelenina jako zdroj výživově významných fenolických látek
Leaf vegetable as a source of phenolic compounds with nutritional value.
Anotace:
Tato práce pojednává o obsahu fenolických látek v salátových rostlinách. Část této rozsáhlé skupiny rostlinných látek tvoří flavonoidy, které jsou významné svoji lehkou dostupností a významnou biologickou aktivitou. Do popředí pozornosti se dostává především rutin a kvercetin. Tyto látky se vyznačují příznivými biologickými účinky. Mají antioxidační vlastnosti, zabraňují peroxidaci lipidů a likvidují …víceAbstract:
The present work treats the amount of phenolic substances in salad plants. A part of this vast plant group is made of flavonoids, which are important by their accessibility and significant biological activity. Quercetin and rutin are in the main focus of this work. They are noted for their favourable biological effects. Having antioxidant qualities, they prevent and stop the lipid peroxidation and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 1. 2013
Zveřejnit od: 30. 1. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 2. 2014
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Dadáková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TRÖSTLOVÁ, Daniela. \textit{Listová zelenina jako zdroj výživově významných fenolických látek}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/dr01ma/.
Jak správně citovat práci
TRÖSTLOVÁ, Daniela. Listová zelenina jako zdroj výživově významných fenolických látek. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.1.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 1. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro střední školy / Bi-Ch/SŠ
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína
Aneta Ehrenbergerová -
Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra
Marie Kudrnáčová -
Sýry a jejich antioxidační vlastnosti
Daniela Hrančíková -
Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné
Tereza Hloušková -
Vliv tvrdosti vody na fyzikálně-chemické vlastnosti nálevu z kořene omanu pravého
Edita Ježilová -
Vliv flavonoidů na expresi DDR genů v oxidačním stresu
Michaela VAVŘIČKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva