Aplikace cyklodextrinů v potravinářství – David Soško
David Soško
Bakalářská práce
Aplikace cyklodextrinů v potravinářství
Applications of Cyclodextrins in Food Science
Anotace:
Předložená bakalářská práce se zabývá formou literární rešerše aktuálními poznatky v oblasti studia cyklodextrinů, jejich historií, strukturou, fyzikálně-chemickými vlastnostmi, a především jejich aplikacemi v potravinářství. Cyklodextriny, přirozeně se vyskytující cyklické oligosacharidy získávané ze škrobu, mají schopnost vytvářet supramolekulární uskupení s různými typy sloučenin, což přináší řadu …víceAbstract:
The submitted bachelor's thesis deals with the current findings in the field of cyclodextrins, their history, structure, physico-chemical properties, and above all their applications in the food industry, in the form of a literature search. Cyclodextrins, naturally occurring cyclic oligosaccharides obtained from starch, have the ability to form supramolecular assemblies with various types of compounds …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Soško, David. Aplikace cyklodextrinů v potravinářství. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Chemie a analýza potravin