David Soško

Bakalářská práce

Aplikace cyklodextrinů v potravinářství

Applications of Cyclodextrins in Food Science
Anotace:
Předložená bakalářská práce se zabývá formou literární rešerše aktuálními poznatky v oblasti studia cyklodextrinů, jejich historií, strukturou, fyzikálně-chemickými vlastnostmi, a především jejich aplikacemi v potravinářství. Cyklodextriny, přirozeně se vyskytující cyklické oligosacharidy získávané ze škrobu, mají schopnost vytvářet supramolekulární uskupení s různými typy sloučenin, což přináší řadu …více
Abstract:
The submitted bachelor's thesis deals with the current findings in the field of cyclodextrins, their history, structure, physico-chemical properties, and above all their applications in the food industry, in the form of a literature search. Cyclodextrins, naturally occurring cyclic oligosaccharides obtained from starch, have the ability to form supramolecular assemblies with various types of compounds …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Soško, David. Aplikace cyklodextrinů v potravinářství. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Chemie a analýza potravin