Biopolymerní fólie pro balení potravin – Romana HROMADOVÁ
Romana HROMADOVÁ
Bakalářská práce
Biopolymerní fólie pro balení potravin
Biopolymer Films for Food Packaging
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá využitím biopolymerů pro výrobu fólií, které pak nacházejí uplatnění v balení potravin. Využití biopolymerů právě v tomto odvětví je žádoucí a v bu-doucnu se bude využívat ve stále větší míře. V práci jsou uvedeny nejdůležitější z biopo-lymerů vhodných pro tyto účely, tedy kyselina polymléčná, polyhydroxyalkanoát, biopoly-etylen, biopolymery na bázi škrobu a celulóza. Navíc …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on the utilization of biopolymer films for food packaging. The usage of biopolymers in such field is desired and will be applied more in the future. In the work the most important biopolymers suitable pro this propose are mentioned, i.e. polylac-tic acid, polyhydroxyalcanoate, biopolyethylene, starch based biopolymers and cellulose. Moreover, further promising biopolymers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2013
Zveřejnit od: 31. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HROMADOVÁ, Romana. Biopolymerní fólie pro balení potravin. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 31.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Chemie a technologie materiálů
Práce na příbuzné téma
-
Systémy pro automatizované třídění odpadů obsahujících obaly na potraviny
Jiří Doubrava -
Aktivní obaly potravin na bázi chitosanu
Martin Ženata -
Vliv vybraných kritérií se zaměřením na obaly potravin na chování spotřebitele
Tereza Dragounová -
Využívání symbolů (značení) na obalech potravin pro usnadnění komunikace se spotřebitelem vzhledem k jeho výživovým preferencím
Jitka ADAMOVÁ -
Zhodnocení způsobů označování obalů potravin na českém trhu
Denisa Němcová -
Označování nutriční hodnoty potravin na přední straně obalu
Eliška Paidarová