Výroba fermentovaného nápoje z mláta – Bc. Nikola Hamerníková
Bc. Nikola Hamerníková
Diplomová práce
Výroba fermentovaného nápoje z mláta
Production of fermented beverage from the spent grain
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala výrobou nového kvašeného nápoje za využití pivovarského mláta. Mláto je zdrojem cenných látek, obsahuje vysoké množství vlákniny, zejména celulózy. Dříve se mláto využívalo hlavně ke zkrmování hospodářskými zvířaty nebo se ukládalo na skládky. Dnes může být mláto alternativně využíváno v recyklaci a opětovném použití průmyslových odpadů díky rozvoji nových technologií …víceAbstract:
This thesis was concerned with the production of a new fermented beverage using brewers' spent grain. Spent grain is a source of valuable substances, it contains high amount of fibre, especially cellulose. In the past, spent grain was mainly used for feeding livestock or landfilled. Today, thanks to the development of new technologies, spent grain can be used alternatively in the recycling and reuse …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Karel Štěrba, Ph.D.
- Oponent: Pavel Braný, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva