Lokální identita a globalizace (případ sedlčanského hermelínu) – Bc. Eva Kováčková
Bc. Eva Kováčková
Diplomová práce
Lokální identita a globalizace (případ sedlčanského hermelínu)
Local identity and globalization (a case of Camembert-type cheese /hermelín/ from Sedlčany)
Anotace:
Hlavní téma diplomové práce vychází z pojmů lokální identita a globalizace. Jedná se o případovou studii Sedlčanského hermelínu, jehož výroba se v roce 2019 přesunula ze Sedlčan do Hesova na Havlíčkobrodsku. Hlavním cílem práce bylo zjistit a zhodnotit, jak proces globalizace ovlivňuje lokální identitu zkoumaného území. Metodologická forma práce vycházela z triangulace výzkumných metod. Nejdříve byla …víceAbstract:
The main topic of the diploma thesis is focused on the concepts of local identity and globalization. This is a case study of Sedlčany hermelin cheese, the production of which moved from Sedlčany to Hesov in the Havlíčkův Brod region in 2019. The main goal of thesis was to determine and evaluate the impact of globalization on local identity of the studied area. The methodological form of the work was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 12. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. PhDr. Michal Lošťák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakultaČeská zemědělská univerzita v Praze
Provozně ekonomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Hospodářská politika a správa / Hospodářská a kulturní studia
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva