Observační studie dusíkatých látek vzniklých interakcí nitrosačních činidel s látkami ve sladu – Bc. Tomáš Vaško
Bc. Tomáš Vaško
Master's thesis
Observační studie dusíkatých látek vzniklých interakcí nitrosačních činidel s látkami ve sladu
Observational Study of Nitrogenous Substances Formed by Interactions of Nitrosating Agents with Substances in Malt
Abstract:
V rámci této diplomové práce byla provedena observační studie na přítomnost dusíkatých látek vznikajících interakcí nitrosačních činidel s látkami přirozeně obsaženými ve sladu. Mezi tyto látky patří nitrososloučeniny, nitrosloučeniny, kyanosloučeniny, oximy a další dosud strukturně necharakterizované molekuly. Cílem práce bylo navázat na nedávný výzkum probíhající ve VÚPS, který byl zaměřený na detekci …moreAbstract:
As part of this diploma thesis, an observational study was performed on the presence of nitrogenous substances arising from the interaction of nitrosating agents with substances naturally contained in malt. These include nitroso compounds, nitro compounds, cyano compounds, oximes, and other structurally uncharacterized molecules. The work aimed to build upon recent research performed in the Research …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAŠKO, Tomáš. \textit{Observační studie dusíkatých látek vzniklých interakcí nitrosačních činidel s látkami ve sladu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/dtn2ja/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Stanovení proteinových markerů Alzheimerovy nemoci metodou tandemové hmotnostní spektrometrie
Jaromír Stráník -
Vývoj metod hmotnostní spektrometrie pro stanovení proteinových markerů Alzheimerovy nemoci
Markéta Nezvedová -
Studium metabolismu anaerobních baktérií trávicího traktu drůbeže pomocí hmotnostní spektrometrie
Filip Štěpánek -
Hmotnostní spektrometrie chalkogenidů
Lukáš Pečinka -
Iontová mobilita a hmotnostní spektrometrie v kontrole falšování koření
Dominik HALMAN -
Hmotnostní spektrometrie v klinických aplikacích
Barbora PISKLÁKOVÁ -
Analýza oxylipinů v různých biologických tkáních pomocí hmotnostní spektrometrie
Aneta Bábíková -
Analýza lignolů pomocí hmotnostní spektrometrie
Bronislav ONDRUŠEK
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights