Observační studie dusíkatých látek vzniklých interakcí nitrosačních činidel s látkami ve sladu – Bc. Tomáš Vaško
Bc. Tomáš Vaško
Diplomová práce
Observační studie dusíkatých látek vzniklých interakcí nitrosačních činidel s látkami ve sladu
Observational Study of Nitrogenous Substances Formed by Interactions of Nitrosating Agents with Substances in Malt
Anotace:
V rámci této diplomové práce byla provedena observační studie na přítomnost dusíkatých látek vznikajících interakcí nitrosačních činidel s látkami přirozeně obsaženými ve sladu. Mezi tyto látky patří nitrososloučeniny, nitrosloučeniny, kyanosloučeniny, oximy a další dosud strukturně necharakterizované molekuly. Cílem práce bylo navázat na nedávný výzkum probíhající ve VÚPS, který byl zaměřený na detekci …víceAbstract:
As part of this diploma thesis, an observational study was performed on the presence of nitrogenous substances arising from the interaction of nitrosating agents with substances naturally contained in malt. These include nitroso compounds, nitro compounds, cyano compounds, oximes, and other structurally uncharacterized molecules. The work aimed to build upon recent research performed in the Research …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VAŠKO, Tomáš. \textit{Observační studie dusíkatých látek vzniklých interakcí nitrosačních činidel s látkami ve sladu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/dtn2ja/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení proteinových markerů Alzheimerovy nemoci metodou tandemové hmotnostní spektrometrie
Jaromír Stráník -
Vývoj metod hmotnostní spektrometrie pro stanovení proteinových markerů Alzheimerovy nemoci
Markéta Nezvedová -
Studium metabolismu anaerobních baktérií trávicího traktu drůbeže pomocí hmotnostní spektrometrie
Filip Štěpánek -
Hmotnostní spektrometrie chalkogenidů
Lukáš Pečinka -
Iontová mobilita a hmotnostní spektrometrie v kontrole falšování koření
Dominik HALMAN -
Hmotnostní spektrometrie v klinických aplikacích
Barbora PISKLÁKOVÁ -
Analýza oxylipinů v různých biologických tkáních pomocí hmotnostní spektrometrie
Aneta Bábíková -
Analýza lignolů pomocí hmotnostní spektrometrie
Bronislav ONDRUŠEK
Název
Vložil
Vloženo
Práva