Dominika POLÁŠKOVÁ

Bakalářská práce

Možnosti stanovení sukralosy pomocí HPLC a FT-IR

Determination possibilities of sucralose usage of HPLC and FT-IR
Anotace:
Úkolem bakalářské práce bylo pojednat o umělých sladidlech, zejména teoreticky porovnat jejich sladivosti se sukralosou. Dalším krokem bylo stanovení sukralosy ve vzorcích mine-rálních vod a cukrenu. Pro její detekci bylo využito instrumentálních metod, FT-IR a HPLC s refraktometrickou detekcí.
Abstract:
The purpose of this work was to treat artificial sweeteners, especially theoretically compare their sweetness with sucralose. The next step was determination of sucralose in samples of mineral waters and cukren. Instrumental methods, FT-IR and HLCP with refractometry detection were used for its detection
 

Klíčová slova

sukralosa sladivost HPLC FT-IR
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor: 11935

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

POLÁŠKOVÁ, Dominika. Možnosti stanovení sukralosy pomocí HPLC a FT-IR. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin