Detekce faktorů virulence u bakterií skupiny Bacillus cereus – Bc. Michaela Šebestová
Bc. Michaela Šebestová
Master's thesis
Detekce faktorů virulence u bakterií skupiny Bacillus cereus
Detection of Bacillus cereus group virulence factors
Anotácia:
Bakterie skupiny B. cereus jsou široce rozšířeny v prostředí a významné jsou zejména v souvislosti s potravinami, jakožto etiologičtí činitelé alimentárních otrav. Zároveň se mohou podílet i na kažení potravin. Významnou roli v patogenezi otrav hrají extracelulární toxiny, které mohou produkovat. Cílem diplomové práce bylo stanovení toxigenního profilu 105 kmenů izolovaných z potravin, krmiv a životního …viacAbstract:
Bacteria of B. cereus group are widely distributed in the environment and in connection with food they are known for their ability to cause foodborne diseases. They can be involved in food spoilage as well. The toxins they may produce play an important role in the pathogenesis of the disease. The aim of the diploma thesis was to determine the toxigenic profile of 105 strains isolated from food, feed …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠEBESTOVÁ, Michaela. \textit{Detekce faktorů virulence u~bakterií skupiny Bacillus cereus}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/dv41zz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Mikroorganismy jako původci alimentárních onemocnění
Marek Hloch -
Epidemiologie výskytu alimentárních nákaz v České republice
Petra REJZKOVÁ -
In vitro growth-inhibitory effect of essential oils from spices against Bacillus cereus in vapor phase
Jan Gábor -
Metody detekce toxinů bakterie \kur{Bacillus cereus}
Natálie Komínková
Názov
Vložil
Vložené
Práva