Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví – Vlastimil NOHEJL
Vlastimil NOHEJL
Bachelor's thesis
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
Raw materials for beer production - history and present and their benefits for human health
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává formou rešerše o pivovarství od jeho prvopočátků až do dob současných. Detailně je zde charakterizována problematika výroby, zpracování, členění a složení pivovarských surovin či možnost využití alternativních rostlinných složek ke vzniku netradičních piv. V další kapitole je nastíněn průběh výroby piva s důrazem na jednotlivé technologické úkony a důležité rmutovací …moreAbstract:
This bachelor's thesis outlines the evolution of brewing from its outset to the present time. The aspects of production, processing, division, and composition of raw brewing materials are described in detail as well as the possibility of using alternative plant components to create non-traditional beers. The next chapter outlines the process of beer production with the emphasis on the individual technological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOHEJL, Vlastimil. \textit{Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2020. Available from: https://theses.cz/id/dv4kgz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
NOHEJL, Vlastimil. Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví. Č. Budějovice, 2020. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agriculture
Theses on a related topic
-
Problematika odpadů a vedlejších produktů z technologie výroby piva
David Reska -
Technologie výroby bezlepkového piva
Filip Petroš -
Lingvistická a translatologická analýza odborné terminologie z oboru technologie výroby piva
Lucie Kudrnová -
Nové možnosti a technologie ve výrobě piva
Kateřina Čechová -
Technologie výroby kyselých a spontánně kvašených piv
Vojtěch Růžička -
Sledování změn obsahu proteinů lepku v průběhu technologie výroby piva
Otília Porubiaková -
Technologie výroby speciálních ochucených druhů piva
Monika Macinková -
Technologie výroby nízkostupňových piv
Nikola Jedličková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights