Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví – Vlastimil NOHEJL
Vlastimil NOHEJL
Bakalářská práce
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
Raw materials for beer production - history and present and their benefits for human health
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává formou rešerše o pivovarství od jeho prvopočátků až do dob současných. Detailně je zde charakterizována problematika výroby, zpracování, členění a složení pivovarských surovin či možnost využití alternativních rostlinných složek ke vzniku netradičních piv. V další kapitole je nastíněn průběh výroby piva s důrazem na jednotlivé technologické úkony a důležité rmutovací …víceAbstract:
This bachelor's thesis outlines the evolution of brewing from its outset to the present time. The aspects of production, processing, division, and composition of raw brewing materials are described in detail as well as the possibility of using alternative plant components to create non-traditional beers. The next chapter outlines the process of beer production with the emphasis on the individual technological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOHEJL, Vlastimil. \textit{Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/dv4kgz/.
Jak správně citovat práci
NOHEJL, Vlastimil. Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví. Č. Budějovice, 2020. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Problematika odpadů a vedlejších produktů z technologie výroby piva
David Reska -
Technologie výroby bezlepkového piva
Filip Petroš -
Lingvistická a translatologická analýza odborné terminologie z oboru technologie výroby piva
Lucie Kudrnová -
Nové možnosti a technologie ve výrobě piva
Kateřina Čechová -
Technologie výroby kyselých a spontánně kvašených piv
Vojtěch Růžička -
Sledování změn obsahu proteinů lepku v průběhu technologie výroby piva
Otília Porubiaková -
Technologie výroby speciálních ochucených druhů piva
Monika Macinková -
Technologie výroby nízkostupňových piv
Nikola Jedličková
Název
Vložil
Vloženo
Práva