Bc. Alena KADLÍKOVÁ

Diplomová práce

Možnosti prodloužení údržnosti mělněných mas

Possibilities of permanency extension of grounded meat
Anotace:
Práce byla zaměřena na posouzení antimikrobních účinků vybraných fosfátů, které se běžně využívají v potravinářských technologiích. Byly testovány inhibiční účinky tří komerčně využívaných fosfátů a polyfosfátů lišících se délkou řetězce (690, S9 a HBS), které byly aplikovány na mělněné vepřové maso. Pro sledování inhibičního působení použitých fosfátových solí na růst mikroorganismů v mělněném mase …více
Abstract:
The work deals with sight on appreciation of antimicrobial effects of selected phosphates used in the food technology. There was testing inhibition effects of the three commercial exploited phosphates and polyphosphates varying in length of the chain (690, S9 and HBS). Phosphates and polyphosphates were applied on the grounded pork. For monitoring of inhibition effect of used phosphates salts on growth …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2008
Zveřejnit od: 19. 5. 2008
Identifikátor: 8050

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KADLÍKOVÁ, Alena. Možnosti prodloužení údržnosti mělněných mas. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 19. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin