Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny – Miroslav Najman
Miroslav Najman
Bachelor's thesis
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Safety of foodstuffs contaminated with mycotoxins
Anotácia:
Plísně jsou přirozenou součástí ekosystému. Rozkládají biologický materiál, čímž uzavírají koloběh recyklace živin. Infikují ale také potraviny, jelikož jsou přirozeně nutričně bohatým substrátem. Zdravotní riziko pro spotřebitele způsobují především tvorbou sekundárních metabolitů - mykotoxinů. Nejvýznamnějšími plísněmi kontaminujícími potraviny z hlediska produkce mykotoxinů jsou rody Aspergillus …viacAbstract:
Moulds are a common part of the ecosystem. They decompose biological material, which completes the nutrient recycling circulation. Furthermore, they infect food, as they are a naturally nutrient-rich substrate. The health risk is posed to consumers mainly through the formation of secondary metabolites - mycotoxins. The most important food-contaminating fungi in terms of mycotoxin production are the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva