Antimikrobiální vlastnosti rostlinných látek – Bc. Barbora Žižlavská
Bc. Barbora Žižlavská
Master's thesis
Antimikrobiální vlastnosti rostlinných látek
Antibacterial properties of herbal substances
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá antimikrobiálními vlastnostmi rostlinných látek. Charakteristika těchto látek, včetně mechanismu působení na mikroorganismy a jejich průmyslové využití, je uvedena v teoretické části. Cílem mikrobiologické analýzy bylo zjistit rozsah působení ředěných (10%) a koncentrovaných silic izolovaných z hřebíčku (Syzygium aromaticum), skořice (Cinnamomum) a tymiánu (Thymus vulgaris …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the antimicrobial properties of herbal substances. Characteristics of these substances, including mechanism of action on microorganisms and their industrial use, is presented in the theoretical part. The aim of microbiological analysis was to determine the extent of diluted (10%) and concentrated essential oils isolated from clove (Syzygium aromaticum), cinnamon (Cinnamomum …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Stanovení citlivosti k antibiotikům u vybraných bakteriálních kmenů diskovou difuzní metodou z pozitivních hemokultur ve zrychleném režimu
Simona Mikesková -
Testování citlivosti mikroorganismů diskovou difuzní metodou
Nela Konečná -
Využití silic při ochraně bramboru vůči bakterii Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum
Lenka Charvátová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights