Bc. Anna Sinkulová

Diplomová práce

Ryba v české gastronomii

Fish in czech gastronomy
Anotace:
Diplomová práce se zabývá postavením ryby v současné české gastronomii, odkazem na tradici související s rybí gastronomií a rybářstvím s kořeny v dávné historii dnešního území České republiky. Cílem práce je identifikace tradičních rybích pokrmů a jejich zasazení do kulturních, historických a přírodních podmínek. Dále objasnit současnou situaci v oblasti rybí gastronomie v České republice a vynést …více
Abstract:
This thesis explores how significant is the position of fish in contemporary Czech gastronomy, referring to the tradition related to fish gastronomy and fishing with roots in the ancient history of what is today the Czech Republic. The aim of the thesis is to identify traditional fish dishes and their setting in cultural, historical and natural conditions. Furthermore, this thesis attempts to clarify …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Identifikátor: https://is.vsh.cz/th/tefys/

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2019
  • Vedoucí: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
  • Oponent: Ing. Jiří Zelený

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze

Vysoká škola hotelová v Praze

Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství