Bc. Jana Jarešová

Diplomová práce

Technologie výroby ochucených ciderů

The Technology of Flavoured Ciders Production
Anotace:
Tato práce se zabývá technologií výroby ciderů, ochucených ciderů a především ledových ciderů založených na kryokoncentraci. Vyrobeny byly tři druhy cideru: klasický cider – fermentací jablečné šťávy, cider inspirovaný Quebeckým „cidre de glance“ ledovým ciderem – metodou kryokoncentrace a cider vymražený zpětně tzv. „applejack“ – vyrobený z části klasického cideru pomocí následné kryokoncentrace. …více
Abstract:
The thesis describes the technology of cider making and also making flavoured ciders and ice ciders made by cryoconcentration. Three kinds types of cider were made: classical cider – by fermenting apple juice, cider inspired by Quebeck’s ice cider „cidere de glance“ - by using method of cryoconcentration and cider cryoconcentrated after fermentation „applejack.“ First year was used an apple juice from …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
  • Oponent: Miloš Jurica, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta